Zkouškové: špagety, kečup, sýr?

3.1.2012 UVAŘTE SI SAMI Mai

Leden se snad u všech studentů nese ve znamení zkoušek. Pokud stále studujete, nejspíš prožíváte to samé co já. Pokud už pracujete, možná s úsměvem na rtech vzpomínáte na ta léta studentského života.

Vietnamské phở prakticky - jak proběhl první kurz?

13.12.2011 BLOG Thuy

V sobotu 10. 12. proběhl ve spolupráci se Scuk v kulinárním studiu Chef Parade první kurz vaření, kde jsme účastníky seznámily s dvěma variantami phở, slepičí a hovězí. Jak to celé probíhalo? Přečtěte si v našem článku :)

Na cestách po Vietnamu

7.12.2011 KDE SI (NE)POCHUTNÁTE Mai

Letos v létě jsem během třítýdenního pobytu ve Vietnamu navštívila několik zajímavých restaurací nebo bister. Původně jsem ke každému z nich chtěla napsat recenzi zvlášť, ale protože několik z vás, čtenářů, se v blízké době chystáte navštívit mou rodnou zem a ptali jste se na nějaká doporučení, rozhodla jsem se napsat k těmto podnikům pouze krátká hodnocení a vložit je do jednoho článku.

1. kurz vaření - Vietnamské phở prakticky

1.12.2011 BLOG

V minulém příspěvku jsme vás informovaly o budoucích kurzech vaření. Budoucnost je tu, a tak vám, milí čtenáři, představujeme první kurz vaření - Vietnamské phở prakticky, který pořádáme ve spolupráci se Scuk.cz. Partnerem pro tento tento kurz je i škola vařeníškola vaření Chef Parade, která nám umožnila kurz provést v kulinárním studiu vybaveném spotřebiči Kitchen Aid.

Canh măng nấu sườn - Polévka s bambusovými výhonky

30.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai

Zatímco v předchozích článcích jsme vám představily několik receptů na món mặn (slaný pokrm), dnes se seznámíme s další kategorií cơm bình dân – s canh, polévkami. Stejně jako je nezbytný món mặn k rýži, podle vietnamských zvyků by ani polévka neměla chybět k žádnému jídlu. Vietnamská kuchyně zná nepřeberné množství polévek, které se ve Vietnamu vaří většinou sezónně. Ne že by se dodržovala striktní pravidla, v jakém období se má co vařit, ale stejně jako v jiných kuchyních se řídíme sezónnosti zeleniny. Také je u nás běžnější jíst polévku až po hlavním chodu (tedy po rýži) než na začátku.
««« 1 5 9 10 11 12 13 14 15 16 »»»