Festival asijského lunárního roku a staročeského masopustu18.2.2014 BLOG Thuy
V pátek 14. února 2014 proběhl Festival asijského lunárního roku a staročeského masopustu, jedna z doposud největších multikulturních akcí, která má přispět k rozvoji společného komunitního života obyvatel různých národností.
Festival byl zorganizován městskou částí Praha-Libuš, společností Saparia a.s., Svazem Vietnamců v ČR a Občanským komunitním fórem. Finančně je také podpořen z programu Think Big, Nadace Telefónica. Festival se konal v Restauraci Dong Do v areálu obchodního centra Sapa a kromě pestrého programu, během něhož vystoupily talenty různých národností, mohli návštěvníci ochutnat i řadu vietnamských pokrmů servírovaných v období oslav lunárního roku a české masopustní koláče a masové pochutiny.
Rozhovor: Jak jsem proje(d)l Vietnam6.2.2014 BLOG Thuy
Když jsem se zjistila, že můj kamarád Tom je ve Vietnamu, hned jsem ho poprosila, ať fotí všechna jídla, která ochutná. Tom vše pilně fotil a ke všemu si dělal poznámky. Po zhlédnutí fotek a přečtení komentářů jsem si říkala, že by byla škoda, kdyby se s vámi nepodělil o své zážitky, a tak jsem ho vyzpovídala :)
Cơm tất niên30.1.2014 BLOG Thuy
Jistě mi dáte za pravdu, že jedna z nejlepších věcí na svátcích je to, že se rodiny scházejí ve velkém, aby všichni společně usedli ke sváteční hostině. Ať se jedná o Vánoce, Thanksgiving day nebo Tết (oslavy nového lunárního roku), přijíždějí babičky, dědečkové, tetičky, strýčkové a děti se vrací ze studií a těší se na velkou rodinnou večeři.
Dnes v 18:00 místního času (půlnoc ve Vietnamu) přivítáme nový lunární rok, který se ponese ve znamení koně. Tết je naším největším i nejdůležitějším svátkem. Než se vietnamské rodiny společně přehoupnou do nového roku, bývá zvykem, že se poslední den lunárního roku sejdou u cơm tất niên [kom tat nyen].
@online - Česká televize (7.12.2013)7.12.2013 PRESS
S potěšením jsme přijaly pozvání do pořadu @online na ČT24, kde jsme představily Viet Food Friends. Za pozvání moc děkujeme!
Kurz vaření - Vietnamská tradiční kuchyně II19.11.2013 BLOG Thuy
Před Vánocemi pro vás chystáme poslední letošní kurz vaření, který bude zaměřený na tradiční vietnamské pokrmy. Ač jsou nudlové pokrmy v Česku ve velké oblibě, my samy nedáme dopustit na každodenní jídla, která se ve vietnamských restauracích a bistrech bohužel ještě nerozšířila.
|