Recenze: Miss Saigon? Stydlivá kráska.19.11.2011 KDE SI (NE)POCHUTNÁTE Mai
Na pražské vietfood scéně se objevila nová kráska - Miss Saigon. Dozvěděla jsem se o ní od jednoho z vás, čtenářů, a podle názvu jsem doufala, že půjde o moderní restauraci nabízející tradiční vietnamskou kuchyni. Něco jako Monsieur Vuong v Berlíně.
Thịt bò xào cần tây - hovězí s řapíkatým celerem13.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Během vietnamských obědů a večeří se obvykle podávají dvě až tři jídla. Záměrně jsem nepoužila slovo “chod”, protože všechna jídla jsou rozložená na stole a každý si může nabrat, na co má zrovna chuť.
Abychom tedy připravili autentickou večeři, kromě bůčku s křupavou kůrkou se s vámi podělím ještě o jeden recept: thịt bò xào cần tây.
Thịt rang cháy cạnh - bůček s křupavou kůrkou13.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Nebyla jsem příliš daleko od pravdy, když jsem hádala, že budete očekávat jako první recept phở, nem rán, nebo bún chả. Nebojte, na všechno dojde :) Pro začátek bych vás chtěla spíše seznámit s jiným pokrmem, který zatím nejspíš neznáte. Vybrala jsem ho jednoduše proto, že pro jeho přípravu potřebujete surovinu, která, troufám si tvrdit, spojuje oba naše národy: bůček.
Jak uvařit jasmínovou rýži13.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Na první pohled by se mohlo zdát, že uvařit rýži je naprosto primitivní záležitost a psát o ní je jako nosit dříví do lesa. Ano, je to jednoduché. Ale pro případ, že by se mezi vámi, čtenáři, našli úplní začátečníci, mám tu pro vás pár rad.
Jak to celé vzniklo7.11.2011 BLOG
Nápad psát o vietnamské kuchyni se nám v hlavě zrodil už před delší dobou. Ovlivnili nás přátelé a známí, kteří se nás neustále ptali na recepty. Cítily jsme zklamání z bister, která se vydávala za vietnamská, ale nabízela čínské, thajské nebo japonské speciality. Také jsme vám chtěly poskytnout náhled do vietnamských domácností, jaký jste ještě možná nepoznali. A tak jsme se rozhodly založit blog, který vás provede kulinářským světem obyčejných Vietnamců.
|