Recenze: Vietnam Food v Nuslích21.2.2012 KDE SI (NE)POCHUTNÁTE Mai
Začátkem září se na nuselské gastro scéně objevilo bistro Cơm Việt (recenzi na něj najdete na Scuku). Sotva uběhlo půl roku a toto bistro už má třetí název i provozovatele. Aktuálně se jmenuje Vietnam Food a vede ho rodina pocházející ze západních Čech. Doufejme, že bude úspěšnější než její předchůdci.
Chè bà cốt – rýžový dezert se zázvorem15.2.2012 UVAŘTE SI SAMI Mai
Na druhém kurzu Pho prakticky jsme účastníkům představily další z tradičních vietnamských pokrmů – chè. Pojem chè se velmi těžko překládá, protože má více významů. Chè může znamenat čaj, ale také obecné slovo pro určitý druh dezertu, který se běžně podává ve Vietnamu. V dnešním článku se budu zabývat chè jako druh dezertu.
Rýžová polévka cháo zahřeje i vyléčí2.2.2012 UVAŘTE SI SAMI Mai
Ještě před dvěma týdny jsem si stěžovala, že letos není pořádná zima a že ani nestihnu obnosit všechny svetry, co mám. Beru zpět. Těším se na jaro!
Kondice - Pho: pravé, silné1.2.2012 PRESS
Z březnového čísla Kondice o tom, jak vypadá správné pho.
Nový lunární rok – tradiční sváteční pokrmy a rituály25.1.2012 BLOG Thuy
Hned na začátek vám všem čtenářům chceme popřát šťastný nový rok! Ať se Vám v roce Draka náramně daří a ať se i nadále odměňujete dobrým jídlem :)
V minulém článku vám Thuy Duong představila bánh chưng, symbol našeho Nového lunárního roku (Tết). Dnes se dozvíte, které ostatní pokrmy se podávají během Tết .
|