Thịt rang cháy cạnh - bůček s křupavou kůrkou13.11.2011 MaiNebyla jsem příliš daleko od pravdy, když jsem hádala, že budete očekávat jako první recept phở, nem rán, nebo bún chả. Nebojte, na všechno dojde :) Pro začátek bych vás chtěla spíše seznámit s jiným pokrmem, který zatím nejspíš neznáte. Vybrala jsem ho jednoduše proto, že pro jeho přípravu potřebujete surovinu, která, troufám si tvrdit, spojuje oba naše národy: bůček. Jelikož jsme si stanovily za cíl vás seznámit s naší kuchyní v celé její kráse, dnes bych vám ráda představila thịt rang cháy cạnh. Česky bych tento pokrm asi pojmenovala jako bůček s křupavou kůrkou. Thit rang cháy cạnh bychom mohli zařadit do kategorie cơm bình dân. Tedy, je to obyčejné jídlo obyčejných lidí. Zatím vím o jediné restauraci na Sapě, která nabízí menu cơm bình dân. Podniky v centru Prahy zatím kuráž nenašly a drží se zajetých kolejí v podobě phở, nem, bún bò Nam Bộ nebo bún chả. Ale kdo ví, třeba se brzy dočkáme vietnamského lidového obědového menu za pár kaček ;) Suroviny (pro 4 osoby)
Postup
Mohlo by vás zajímat
|