Nộm đu đủ - Papájový salát s krevetami20.6.2013 ThuyV posledních dnech zažíváme i v Česku nebývalé horko a mnohým z nás se zamotává hlava už jenom při pomyšlení na těžší pokrmy. Připravily jsme si pro vás recept na lehký papájový salát s krevetami (đu đủ znamená papája), který vás dostatečně zasytí, ale nezatíží vás na zbytek odpoledne. Spojení pikantní kreveto-arašídové pasty s křupavou papájou a voňavou thajskou bazalkou vám zaručeně chuť k jídlu vrátí! Než začneme se samotným receptem, pojďme se podívat na papáju, která je vhodná na salát. Na fotografii vidíte pro porovnání dvě papáji - ta větší je zralá papája, jejíž dužina je už červená a konzumuje se jako ovoce. Menší papája je zelená, na stisk tvrdá a je perfektní na použití do salátu.
Než začneme se samotným receptem, pojďme se podívat na papáju, která je vhodná na salát. Na fotografii vidíte pro porovnání dvě papáji - ta větší je zralá papája, jejíž dužina je už červená a konzumuje se jako ovoce. Menší papája je zelená, na stisk tvrdá a je perfektní na použití do salátu.
Suroviny (pro 4 osoby)
Postup
Mohlo by vás zajímat
|