Malá foto ochutnávka ze svatební hostiny17.10.2013 BLOG Thuy
Už to budou téměř dva týdny, co se Mai vdala. Vím, že vás zajímá, jak vietnamská svatba probíhá, co se během slavnostní hostiny podává a jaké zvyklosti se dodržují. Rozepsala jsem pro vás velký článek o vietnamských svatbách, ale kvůli rodinným a školním povinnostem ho zatím nestíhám dokončit, a tak pro vás mám alespoň malou ochutnávku toho, co se na hostině podávalo :)
Nộm đu đủ - Papájový salát s krevetami20.6.2013 UVAŘTE SI SAMI Thuy
V posledních dnech zažíváme i v Česku nebývalé horko a mnohým z nás se zamotává hlava už jenom při pomyšlení na těžší pokrmy. Připravily jsme si pro vás recept na lehký papájový salát s krevetami (đu đủ znamená papája), který vás dostatečně zasytí, ale nezatíží vás na zbytek odpoledne. Spojení pikantní kreveto-arašídové pasty s křupavou papájou a voňavou thajskou bazalkou vám zaručeně chuť k jídlu vrátí!
Kurz vaření - bún bò Nam Bộ a saláty28.3.2013 BLOG Thuy
Jaro k nám už podle kalendáře dorazilo, i když bychom to podle počasí nepoznaly. Snad se ale počasí už co nejdříve umoudří a na našem následujícím kurzu už bude svítit sluníčko :)
Kurz vaření - nudlové polévky bún9.11.2012 BLOG Thuy
Milí čtenáři, po dlouhé odmlce se k vám vracíme s novým kurzem vaření. Tentokrát vás naučíme, jak uvařit nudlové polévky bún.
Kurz - Vietnamská grilovačka17.6.2012 BLOG Thuy
V neděli 1. července 2012 se od 12. hodin uskuteční první vietnamská grilovačka, kterou pořádáme společně ve spolupráci se Scukem ve studiu Chef Parade. Tentokrát se nebude jednat o klasický kurz, jak ho znáte, protože musíme maso hodiny předem namarinovat (recepty ale poskytneme). Zato se můžete těšit na přátelské posezení s ochutnávkou vietnamských grilovacích dobrot :)
|