Giấm tỏi ớt - Nakládaný česnek s čili papričkami27.11.2014 UVAŘTE SI SAMI Thuy
Pokud chodíte často do vietnamských bister, určitě moc dobře znáte nakládaný česnek a není třeba, abych ho tu zdlouhavě představovala. Často jste se nás ptali na jeho recept, proto jsme se ho pokoušely doma samy připravit. Naše pokusy nedopadly úplně podle našich představ a česnek nechutnal tak, jako v bistrech. Teď se mi ale podařilo získat osvědčený recept od šéfkuchaře restaurace Hồ Sen Quán (Lotus) ze Sapy, tak skočte na trh pro česnek a pojďme na to! :)
Domácí tofu, sójové mléko nebo obojí?22.5.2014 UVAŘTE SI SAMI Mája
Potraviny vyráběné ze sóji (sójových bobů) jsou velmi oblíbené nejen mezi vegetariány a vegany, ale těší se rostoucí oblibě i mezi jedlíky masa. Tofu patří mezi nejrozšířenější suroviny asijské kuchyně a jedním z důvodů, proč je tento pokrm tak oblíbený, je jeho schopnost přejmout chuť ostatních ingrediencí.
Pokud jste si tofu nebo sójové mléko také oblíbili, můžete si je snadno vyrobit doma. Povíme vám, jak na to ;)
Nộm đu đủ - Papájový salát s krevetami20.6.2013 UVAŘTE SI SAMI Thuy
V posledních dnech zažíváme i v Česku nebývalé horko a mnohým z nás se zamotává hlava už jenom při pomyšlení na těžší pokrmy. Připravily jsme si pro vás recept na lehký papájový salát s krevetami (đu đủ znamená papája), který vás dostatečně zasytí, ale nezatíží vás na zbytek odpoledne. Spojení pikantní kreveto-arašídové pasty s křupavou papájou a voňavou thajskou bazalkou vám zaručeně chuť k jídlu vrátí!
Gurmet - schůzka nad božským kaprem17.4.2013 PRESS Thuy
V březnovém čísle Gurmetu jsme si s Olgou Šlesingrovou povídaly o vietnamské kuchyni, o tom, jak ji Češi vnímají nebo o tom, co máme rády z české kuchyně. Recept na oblíbený "kaprobůček" included ;)
Bún bò Nam Bộ15.5.2012 UVAŘTE SI SAMI Mai
Bún bò Nam Bộ je mezi českými milovníky vietnamské kuchyně již známý pojem. Zaslouženě šplhá pomaloučku nahoru po žebříčku top oblíbených pokrmů. A vy si jej teď můžete připravit už i doma :)
|