Canh măng nấu sườn - Polévka s bambusovými výhonky30.11.2011 MaiZatímco v předchozích článcích jsme vám představily několik receptů na món mặn (slaný pokrm), dnes se seznámíme s další kategorií cơm bình dân – s canh, polévkami. Stejně jako je nezbytný món mặn k rýži, podle vietnamských zvyků by ani polévka neměla chybět k žádnému jídlu. Vietnamská kuchyně zná nepřeberné množství polévek, které se ve Vietnamu vaří většinou sezónně. Ne že by se dodržovala striktní pravidla, v jakém období se má co vařit, ale stejně jako v jiných kuchyních se řídíme sezónnosti zeleniny. Také je u nás běžnější jíst polévku až po hlavním chodu (tedy po rýži) než na začátku. Základem všech našich polévek je dobrý vývar, ten se oceňuje nejvíce – jak je silný a jak je jeho chuť „sladká“ od masové šťávy. V případě Canh măng jde o kombinaci doměkka uvařených vepřových žebírek s nakyslými a mírně nahořklými bambusovými výhonky doplněné voňavou cibulí a čerstvými bylinkami. Pojďme se pustit do jedné z nejznámějších vietnamských polévek, která vás pořádně zahřeje v tomto chladném počasí. Suroviny (pro 4 osoby)
Postup
Mohlo by vás zajímat
|