Kurz vaření - Vietnamská tradiční kuchyně II19.11.2013 BLOG Thuy
Před Vánocemi pro vás chystáme poslední letošní kurz vaření, který bude zaměřený na tradiční vietnamské pokrmy. Ač jsou nudlové pokrmy v Česku ve velké oblibě, my samy nedáme dopustit na každodenní jídla, která se ve vietnamských restauracích a bistrech bohužel ještě nerozšířila.
Canh măng nấu sườn - Polévka s bambusovými výhonky30.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Zatímco v předchozích článcích jsme vám představily několik receptů na món mặn (slaný pokrm), dnes se seznámíme s další kategorií cơm bình dân – s canh, polévkami. Stejně jako je nezbytný món mặn k rýži, podle vietnamských zvyků by ani polévka neměla chybět k žádnému jídlu. Vietnamská kuchyně zná nepřeberné množství polévek, které se ve Vietnamu vaří většinou sezónně. Ne že by se dodržovala striktní pravidla, v jakém období se má co vařit, ale stejně jako v jiných kuchyních se řídíme sezónnosti zeleniny. Také je u nás běžnější jíst polévku až po hlavním chodu (tedy po rýži) než na začátku.
|