Bún bò Nam Bộ je mezi českými milovníky vietnamské kuchyně již známý pojem. Zaslouženě šplhá pomaloučku nahoru po žebříčku top oblíbených pokrmů. A vy si jej teď můžete připravit už i doma :)
Leden se snad u všech studentů nese ve znamení zkoušek. Pokud stále studujete, nejspíš prožíváte to samé co já. Pokud už pracujete, možná s úsměvem na rtech vzpomínáte na ta léta studentského života.
Zatímco v předchozích článcích jsme vám představily několik receptů na món mặn (slaný pokrm), dnes se seznámíme s další kategorií cơm bình dân – s canh, polévkami. Stejně jako je nezbytný món mặn k rýži, podle vietnamských zvyků by ani polévka neměla chybět k žádnému jídlu. Vietnamská kuchyně zná nepřeberné množství polévek, které se ve Vietnamu vaří většinou sezónně. Ne že by se dodržovala striktní pravidla, v jakém období se má co vařit, ale stejně jako v jiných kuchyních se řídíme sezónnosti zeleniny. Také je u nás běžnější jíst polévku až po hlavním chodu (tedy po rýži) než na začátku.