Monsieur Vuong – více Indočíňan než Vietnamec

26.2.2013 KDE SI (NE)POCHUTNÁTE Mai

Návštěva berlínské restaurace Monsieur Vuong je takřka povinností pro každého milovníka vietnamské kuchyně, který se ocitne v hlavním městě Německa. Ani já jsem se dlouho nerozmýšlela, když se mi naskytla možnost tuto vyhlášenou restauraci vyzkoušet.

Kurz - Vietnamská grilovačka

17.6.2012 BLOG Thuy

V neděli 1. července 2012 se od 12. hodin uskuteční první vietnamská grilovačka, kterou pořádáme společně ve spolupráci se Scukem ve studiu Chef Parade. Tentokrát se nebude jednat o klasický kurz, jak ho znáte, protože musíme maso hodiny předem namarinovat (recepty ale poskytneme). Zato se můžete těšit na přátelské posezení s ochutnávkou vietnamských grilovacích dobrot :)

Rýžová polévka cháo zahřeje i vyléčí

2.2.2012 UVAŘTE SI SAMI Mai

Ještě před dvěma týdny jsem si stěžovala, že letos není pořádná zima a že ani nestihnu obnosit všechny svetry, co mám. Beru zpět. Těším se na jaro!

Canh măng nấu sườn - Polévka s bambusovými výhonky

30.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai

Zatímco v předchozích článcích jsme vám představily několik receptů na món mặn (slaný pokrm), dnes se seznámíme s další kategorií cơm bình dân – s canh, polévkami. Stejně jako je nezbytný món mặn k rýži, podle vietnamských zvyků by ani polévka neměla chybět k žádnému jídlu. Vietnamská kuchyně zná nepřeberné množství polévek, které se ve Vietnamu vaří většinou sezónně. Ne že by se dodržovala striktní pravidla, v jakém období se má co vařit, ale stejně jako v jiných kuchyních se řídíme sezónnosti zeleniny. Také je u nás běžnější jíst polévku až po hlavním chodu (tedy po rýži) než na začátku.