Giấm tỏi ớt - Nakládaný česnek s čili papričkami27.11.2014 UVAŘTE SI SAMI Thuy
Pokud chodíte často do vietnamských bister, určitě moc dobře znáte nakládaný česnek a není třeba, abych ho tu zdlouhavě představovala. Často jste se nás ptali na jeho recept, proto jsme se ho pokoušely doma samy připravit. Naše pokusy nedopadly úplně podle našich představ a česnek nechutnal tak, jako v bistrech. Teď se mi ale podařilo získat osvědčený recept od šéfkuchaře restaurace Hồ Sen Quán (Lotus) ze Sapy, tak skočte na trh pro česnek a pojďme na to! :)
Canh măng nấu sườn - Polévka s bambusovými výhonky30.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Zatímco v předchozích článcích jsme vám představily několik receptů na món mặn (slaný pokrm), dnes se seznámíme s další kategorií cơm bình dân – s canh, polévkami. Stejně jako je nezbytný món mặn k rýži, podle vietnamských zvyků by ani polévka neměla chybět k žádnému jídlu. Vietnamská kuchyně zná nepřeberné množství polévek, které se ve Vietnamu vaří většinou sezónně. Ne že by se dodržovala striktní pravidla, v jakém období se má co vařit, ale stejně jako v jiných kuchyních se řídíme sezónnosti zeleniny. Také je u nás běžnější jíst polévku až po hlavním chodu (tedy po rýži) než na začátku.
|