Bún bò Nam Bộ15.5.2012 MaiBún bò Nam Bộ je mezi českými milovníky vietnamské kuchyně již známý pojem. Zaslouženě šplhá pomaloučku nahoru po žebříčku top oblíbených pokrmů. A vy si jej teď můžete připravit už i doma :)
Ve Vietnamu se kulaté nudle bún mohou podávat jak s vývarem, tak i "nasucho" (nasucho pouze relativně, protože se přelévá zálivkou). Bún bò Nam Bộ je známé svojí rozmanitostí ingrediencí, které se po promíchání nádherně doplňují. K natenko nakrájeným plátkům hovězího nesmí rozhodně chybět pražené arašídy, voňavá cibulka, salát a čerstvé bylinky. Ostatní ingredience se mohou dále různit, ale běžně se bún bò Nam Bộ podává ještě s mungo klíčky, mrkví či okurkou.
Tento pokrm pochází z Jihu a svůj název dostalo po Nam Bộ (vietnamský název pro Kočinčínu, bývalé francouzské kolonie). Občas se můžete setkat i jinými názvy jako je Bún bò khô (hovězí bún nasucho) nebo Bún bò xào (bún s restovaným hovězím), ale jedná se v podstatě o stejný pokrm.
Suroviny (pro 4 osoby)
Postup
/
Uvařte si sami
/
bún
/
citronová tráva
/
mungo klíčky
/
arašídy
/
koriandr
/
červená perila
/
zelená perila
/
hovězí
/
bún bò Nam Bộ
/
Mohlo by vás zajímat
|