Už to budou téměř dva týdny, co se Mai vdala. Vím, že vás zajímá, jak vietnamská svatba probíhá, co se během slavnostní hostiny podává a jaké zvyklosti se dodržují. Rozepsala jsem pro vás velký článek o vietnamských svatbách, ale kvůli rodinným a školním povinnostem ho zatím nestíhám dokončit, a tak pro vás mám alespoň malou ochutnávku toho, co se na hostině podávalo :)
Jaro k nám už podle kalendáře dorazilo, i když bychom to podle počasí nepoznaly. Snad se ale počasí už co nejdříve umoudří a na našem následujícím kurzu už bude svítit sluníčko :)
Bún bò Nam Bộ je mezi českými milovníky vietnamské kuchyně již známý pojem. Zaslouženě šplhá pomaloučku nahoru po žebříčku top oblíbených pokrmů. A vy si jej teď můžete připravit už i doma :)
Během vietnamských obědů a večeří se obvykle podávají dvě až tři jídla. Záměrně jsem nepoužila slovo “chod”, protože všechna jídla jsou rozložená na stole a každý si může nabrat, na co má zrovna chuť.
Abychom tedy připravili autentickou večeři, kromě bůčku s křupavou kůrkou se s vámi podělím ještě o jeden recept: thịt bò xào cần tây.