Kurz vaření – Vietnamská tradiční kuchyně23.2.2012 BLOG Thuy
Po dvou kurzech Phở prakticky pro vás se Scuk.cz nyní připravujeme nový kurz vaření zaměřený na cơm bình dân - vietnamské lidové pokrmy. I tentokrát je naším partnerem škola vaření Chef Parade, která nám umožní prostory v kulinárním studiu Kitchen Aid v Holešovicích.
Vietnamské phở prakticky - jak proběhl první kurz?13.12.2011 BLOG Thuy
V sobotu 10. 12. proběhl ve spolupráci se Scuk v kulinárním studiu Chef Parade první kurz vaření, kde jsme účastníky seznámily s dvěma variantami phở, slepičí a hovězí. Jak to celé probíhalo? Přečtěte si v našem článku :)
1. kurz vaření - Vietnamské phở prakticky1.12.2011 BLOG
V minulém příspěvku jsme vás informovaly o budoucích kurzech vaření. Budoucnost je tu, a tak vám, milí čtenáři, představujeme první kurz vaření - Vietnamské phở prakticky, který pořádáme ve spolupráci se Scuk.cz. Partnerem pro tento tento kurz je i škola vařeníškola vaření Chef Parade, která nám umožnila kurz provést v kulinárním studiu vybaveném spotřebiči Kitchen Aid.
Sapa tripy – pochutnejte si v autentickém prostředí7.11.2011 BLOG Thuy
Ve spolupráci se Scukem jsme se rozhodly pořádat tzv. Sapa tripy – výlety do pražské vietnamské tržnice Sapa. Sapa už dávno není pouze velkoobchodním centrem, my Vietnamci ji vnímáme i jako kulturní centrum. Kromě produktů se tu nabízejí i služby kadeřnické, krejčířské, právní a ano – i gastronomické.
Let’s roll rolls!7.11.2011 BLOG Thuy
V červenci 2011 se konala premiéra. Tedy alespoň premiéra spolupráce Viet Food Friends a Scuku. V pozdních odpoledních hodinách se do prostor Hubu Prague začali scházet zvídaví Scukaři v čele s panem Cuketkou.
Měly jsme ten den před sebou skromný úkol – představit bánh cuốn a ukázat, jak se připravují nem rán (smažené závitky) a nem cuốn (čerstvé nesmažené závitky). Náš úkol byl o něco málo usnadněn, protože všichni přítomní Scukaři se již v menší či větší míře setkali s vietnamskou kuchyní, proto jsme nemusely vysvětlovat od základů.
|