Po dvou kurzech Phở prakticky pro vás se Scuk.cz nyní připravujeme nový kurz vaření zaměřený na cơm bình dân - vietnamské lidové pokrmy. I tentokrát je naším partnerem škola vaření Chef Parade, která nám umožní prostory v kulinárním studiu Kitchen Aid v Holešovicích.
Phở je ve vietnamské kuchyně relativně nový pokrm, a proto bychom vás rády seznámily i s každodenními pokrmy, které mají ve vietnamské kuchyni delší tradici. Na co se budete moci těšit? Představíme vám pět pokrmů, které se vaří v běžných domácnostech. Budete si moci sami vyzkoušet různé techniky úpravy jídel, které jsou ve vietnamské kuchyni nejvíce používány. Zde je orientační přehled navrhovaných pokrmů, přesné "menu" budeme ale přizpůsobovat aktuální dostupnosti surovin.
Phở je ve vietnamské kuchyně relativně nový pokrm, a proto bychom vás rády seznámily i s každodenními pokrmy, které mají ve vietnamské kuchyni delší tradici. Na co se budete moci těšit? Představíme vám pět pokrmů, které se vaří v běžných domácnostech. Budete si moci sami vyzkoušet různé techniky úpravy jídel, které jsou ve vietnamské kuchyni nejvíce používány. Zde je orientační přehled navrhovaných pokrmů, přesné "menu" budeme ale přizpůsobovat aktuální dostupnosti surovin.
První pokrm – patří do kategorie món xào, používá se technika xào (např. Rau cải xào)
zdroj: http://goo.gl/yAGFH
Druhý pokrm a třetí pokrm – patří do kategorie món mặn, technika rắn, rang (např. Đậu phụ nhồi thịt)
zdroj: http://goo.gl/zcWFc
Třetí pokrm – taktéž bude patřit do kategorie món mặn, ale ukážeme vám techniku kho (Cá kho)
zdroj: http://goo.gl/SY1qe
Čtvrtý pokrm - canh (odlehčená polévka), technika ninh (např. Canh rau ngót )
zdroj: http://goo.gl/gYLVb
Termín kurzu je 4. března 2012 od 12:00. Pokud budete mít zájem se zúčastnit našeho kurzu, budete se na něj moci přihlašovat od 24. 2. 2012 (Pátek) od 10:00 na stránkách Scuk kurzy. Těšíme se na váš zájem :)
Napsala Mai Huong