Domácí tofu, sójové mléko nebo obojí?22.5.2014 MájaPotraviny vyráběné ze sóji (sójových bobů) jsou velmi oblíbené nejen mezi vegetariány a vegany, ale těší se rostoucí oblibě i mezi jedlíky masa. Tofu patří mezi nejrozšířenější suroviny asijské kuchyně a jedním z důvodů, proč je tento pokrm tak oblíbený, je jeho schopnost přejmout chuť ostatních ingrediencí. Celý proces výroby sójového mléka a následně i tofu je velmi zajímavý a přitom velice snadný, proto jsme pro vás připravily článek o jejich výrobě. Nepotřebuje žádné speciální náčiní ani ingredience, vystačíte si s hrncem, vařečkou, formičkou, sójovými boby a syřidlem. Sójové boby zakoupíte jak na Sapě, tak v běžných obchodech. Syřidlo je pak k sehnání v některých supermarketech nebo specializovaných obchodech se sýry. Ještě než začneme se samotnou výrobou, máme pro vás pár zajímavostí. Věděli jste, že tofu...
Tofu má velice příznivé účinky na zdraví, a proto ho doporučujeme zařadit do jídelníčku :) Suroviny (pro 4 osoby)
Postup
Mohlo by vás zajímat
|