Recenze: RedHotChilli - určitě hot, o něco méně chilli31.5.2012 MaiRedHotChilli je mezi milovníky vietnamské kuchyně známý podnik, do kterého se mnozí vracejí často a rádi. I když jsme se do RedHotChilli vypravily trochu později, než jsme plánovaly, těšily jsme se, až jej konečně oťukneme. Vietnamské bistro se nachází nedaleko metra Křižíkova a mohlo by se zdát, že jej vyhledávají hlavně pracující v okolních kancelářích. Překvapilo mě, že během obou návštěv (kolem 14. hodiny) jsem narazila spíše na nekancelářské strávníky. RedHotChilli má obrovskou výhodu oproti ostatním podnikům v podobě příjemné paní majitelky, která nejen skvěle obslouží v plynulé češtině, ale také vám poradí, kde sehnat suroviny na vietnamské pokrmy. Prostředí je jednoduché a příjemně útulné, doplněné obrazy s výjevy z Vietnamu.
© 2012 Viet Food Friends Když jsem si objednala nộm tôm, očekávala jsem pokrm trochu více "salátovější", proto trochu mě překvapilo, že jsem dostala talíř s velmi podobným složením jako u bún bò Nam Bộ. Pouze místo hovězího byly navrchu naskládané krevety.
Při druhé návštěvě jsme si objednaly bún chả a phở bò xào (restované hovězí phở). I když bylo bún chả uvedeno v jiné sekci než bún bò Nam Bộ, byl nám naservírován obdobný talíř jako při první návštěvě - salát, bylinky, arašídy, osmažená cibulka. Je pochopitelné, že bistro uprostřed města si nemůže dovolit venkovní gril, na kterém se tradičně připravuje bún chả. Byla jsem připravená, že maso nebude připravené na grilu na uhlí, ale udivil mě samotný výběr masa - místo vepřového bůčku jsem dostaly mnohem libovější maso. Kdo je zvyklý na bůček, mohlo by mu libové maso přijít trochu suché.
Velkou radost jsem měla z phở bò xào. Restované phở se připravuje složitěji, než by se mohlo na první pohled zdát. Ne všude totiž umějí orestovat nudle tak, aby se vám zcela nepřichytily k sobě a nevznikl jeden velký motanec. Kvůli tomuto důvodu je často zapotřebí velké množství oleje, a tak je pokrm ve výsledku příliš mastný a těžký. V RedHotChilli obešly použitím hodně oleje přidáním rajčat, které se také výborně hodily k řapíkatému celeru a kousky šťavnatého hovězího.
© 2012 Viet Food Friends
Jdlo *** Napsala Mai Huong
Mohlo by vás zajímat
|