V dubnovém čísle časopisu F.O.O.D. vyšel článek, ve kterém od nás najdete recept na lepivou rýži xôi, smažené závitky nem rán a sladkokyselou zálivku nước chấm. Celý článek najdete v příloze v PDF ;)
Už to budou téměř dva týdny, co se Mai vdala. Vím, že vás zajímá, jak vietnamská svatba probíhá, co se během slavnostní hostiny podává a jaké zvyklosti se dodržují. Rozepsala jsem pro vás velký článek o vietnamských svatbách, ale kvůli rodinným a školním povinnostem ho zatím nestíhám dokončit, a tak pro vás mám alespoň malou ochutnávku toho, co se na hostině podávalo :)
Hned na začátek vám všem čtenářům chceme popřát šťastný nový rok! Ať se Vám v roce Draka náramně daří a ať se i nadále odměňujete dobrým jídlem :)
V minulém článku vám Thuy Duong představila bánh chưng, symbol našeho Nového lunárního roku (Tết). Dnes se dozvíte, které ostatní pokrmy se podávají během Tết .
Letos v létě jsem během třítýdenního pobytu ve Vietnamu navštívila několik zajímavých restaurací nebo bister. Původně jsem ke každému z nich chtěla napsat recenzi zvlášť, ale protože několik z vás, čtenářů, se v blízké době chystáte navštívit mou rodnou zem a ptali jste se na nějaká doporučení, rozhodla jsem se napsat k těmto podnikům pouze krátká hodnocení a vložit je do jednoho článku.