Thịt kho dừa – Vepřový bůček s kokosem23.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Název a spojení těchto dvou ingrediencí se vám může zdát bizarní, ale pravdou je, že tento pokrm patří ve vietnamských rodinách k těm nejoblíbenějším.
Thịt bò xào cần tây - hovězí s řapíkatým celerem13.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Během vietnamských obědů a večeří se obvykle podávají dvě až tři jídla. Záměrně jsem nepoužila slovo “chod”, protože všechna jídla jsou rozložená na stole a každý si může nabrat, na co má zrovna chuť.
Abychom tedy připravili autentickou večeři, kromě bůčku s křupavou kůrkou se s vámi podělím ještě o jeden recept: thịt bò xào cần tây.
Thịt rang cháy cạnh - bůček s křupavou kůrkou13.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Nebyla jsem příliš daleko od pravdy, když jsem hádala, že budete očekávat jako první recept phở, nem rán, nebo bún chả. Nebojte, na všechno dojde :) Pro začátek bych vás chtěla spíše seznámit s jiným pokrmem, který zatím nejspíš neznáte. Vybrala jsem ho jednoduše proto, že pro jeho přípravu potřebujete surovinu, která, troufám si tvrdit, spojuje oba naše národy: bůček.
Jak uvařit jasmínovou rýži13.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Na první pohled by se mohlo zdát, že uvařit rýži je naprosto primitivní záležitost a psát o ní je jako nosit dříví do lesa. Ano, je to jednoduché. Ale pro případ, že by se mezi vámi, čtenáři, našli úplní začátečníci, mám tu pro vás pár rad.
Techniky úpravy jídel ve vietnamské kuchyni7.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Než se s vámi podělím o první recept, ráda bych vás nejprve seznámila s technikami, které při úpravě jídel používáme. Níže najdete popis těch nejčastěji používaných.
|