Pokud chodíte často do vietnamských bister, určitě moc dobře znáte nakládaný česnek a není třeba, abych ho tu zdlouhavě představovala. Často jste se nás ptali na jeho recept, proto jsme se ho pokoušely doma samy připravit. Naše pokusy nedopadly úplně podle našich představ a česnek nechutnal tak, jako v bistrech. Teď se mi ale podařilo získat osvědčený recept od šéfkuchaře restaurace Hồ Sen Quán (Lotus) ze Sapy, tak skočte na trh pro česnek a pojďme na to! :)
Víte, co přesně znamenají ve vietnamštině vaše oblíbené pokrmy? Například když přijdete do restaurace a objednáte si phở bò, bún bò Nam Bộ nebo miến ngan? Že ne? Je tedy načase si detailněji představit vietnamské nudle a jejich názvosloví!
Ve Vietnamu se nejčastěji používají 3 základní druhy nudlí - bún, phở a miến. Každý druh nudlí se používá k jiným pokrmům a nehodí se tedy je zaměňovat či nahrazovat. Je to jako když vaříte Spaghetti carbonara - použijete špagety a ne penne, i když to jsou také těstoviny.