Blesk pro ženy (č. 21/2014)19.5.2014 ThuyV nedávném čísle Blesku pro ženy vyšel článek o food blozích - Jídlo v síti, kde byl představen i náš blog :) Protože byly naše odpovědi redakčně zkráceny, uvádíme zde i naše původní odpovědi v plném znění. Proč?
Máme české přátele a když jsme je zvaly k sobě na večeři, často se ptali nejen na vietnamské jídlo, ale i na naši kulturu. V té době (zhruba před 3 lety) začal stoupat obecný zájem o vietnamskou kuchyni, a tak jsme si říkaly, že bychom mohly založit blog, na kterém bychom představily naši kuchyni širší veřejnosti. Naším primárním cílem je představit autentickou vietnamskou kuchyni, ale skrze ni bychom chtěly čtenáře seznámit i s vietnamskou kulturou obecně, protože jednak s jídlem částečně souvisí a jednak je vietnamská komunita v ČR považovaná za uzavřenou. Tímto bychom chtěly české společnosti umožnit nakouknout blíže do naší kultury.
Baví nás
Na blogování nás baví to, že se samy pořád učíme. Obě tu v ČR žijeme od malička a spoustu věcí o vietnamské kuchyni (nebo i o kultuře) ještě nevíme a díky blogu se s nimi seznamujeme. Když pak na různých akcích povídáme o vietnamské kuchyni a kultuře a vidíme, jak to lidi upřímně zajímá, máme z toho velkou radost. Těší nás, že děláme něco, co má smysl.
Nejvíc!
Díky blogu a aktivitám kolem něj jsme se účastnily několika společenských událostí a taky pořádáme vlastní kurzy vaření nebo komentované prohlídky tržnice Sapy, které jsou spojené ochutnávkami jídel. Každá z těch akcí byla něčím zajímavá a přinesla nám cenné zkušenosti. Také jsme se díky blogu seznámili s mnoha zajímavými lidmi a s některými jsme se i skamarádily.
PDF článku si můžete prohlédnout v příloze.
Mohlo by vás zajímat
|