Cá chép kho riềng - kapr na galgánu5.2.2017 UVAŘTE SI SAMI Thuy
Je to poměrně nedávno, kdy na stole většiny českých rodin ležel kapr, který se asi nejčastěji podával obalovaný jako řízek. Pokud máte kapra rádi a chtěli byste vyzkoušet i jinou úpravu, rozklikněte článek a čtěte dál ;)
Úvodní foto: Marek Bartoš, Foodstudio.cz
Chè bà cốt – rýžový dezert se zázvorem15.2.2012 UVAŘTE SI SAMI Mai
Na druhém kurzu Pho prakticky jsme účastníkům představily další z tradičních vietnamských pokrmů – chè. Pojem chè se velmi těžko překládá, protože má více významů. Chè může znamenat čaj, ale také obecné slovo pro určitý druh dezertu, který se běžně podává ve Vietnamu. V dnešním článku se budu zabývat chè jako druh dezertu.
Thịt bò xào cần tây - hovězí s řapíkatým celerem13.11.2011 UVAŘTE SI SAMI Mai
Během vietnamských obědů a večeří se obvykle podávají dvě až tři jídla. Záměrně jsem nepoužila slovo “chod”, protože všechna jídla jsou rozložená na stole a každý si může nabrat, na co má zrovna chuť.
Abychom tedy připravili autentickou večeři, kromě bůčku s křupavou kůrkou se s vámi podělím ještě o jeden recept: thịt bò xào cần tây.
|