Je to poměrně nedávno, kdy na stole většiny českých rodin ležel kapr, který se asi nejčastěji podával obalovaný jako řízek. Pokud máte kapra rádi a chtěli byste vyzkoušet i jinou úpravu, rozklikněte článek a čtěte dál ;)
Úvodní foto: Marek Bartoš, Foodstudio.cz
Na druhém kurzu Pho prakticky jsme účastníkům představily další z tradičních vietnamských pokrmů – chè. Pojem chè se velmi těžko překládá, protože má více významů. Chè může znamenat čaj, ale také obecné slovo pro určitý druh dezertu, který se běžně podává ve Vietnamu. V dnešním článku se budu zabývat chè jako druh dezertu.
Během vietnamských obědů a večeří se obvykle podávají dvě až tři jídla. Záměrně jsem nepoužila slovo “chod”, protože všechna jídla jsou rozložená na stole a každý si může nabrat, na co má zrovna chuť.
Abychom tedy připravili autentickou večeři, kromě bůčku s křupavou kůrkou se s vámi podělím ještě o jeden recept: thịt bò xào cần tây.